nieuws

Fel protest tegen nieuwbouw kerk in Lelystad

bouwbreed

Het plan van de evangelische Pinkstergemeente om hun kerkgebouw ‘De Ark’ aan de Zuigerplasdreef in Lelystad uit te breiden, stuit op veel verzet van omwonenden. Zij zijn boos dat een deel van de – pal naast de kerk gelegen – vijver in de wijk gedempt moet worden ten behoeve van deze nieuwbouw.

In De Ark komen elke zondag een paar honderd kerkgangers uit de regio samen om hun geloof te belijden. Het gebouw kan deze drukte echter nauwelijks verwerken. Daarom wil het kerkbestuur een nieuw gedeelte aan de kerk bouwen. Dit gaat dan ten koste van de naastgelegen vijver. De gemeente Lelystad heeft geen bezwaar en gaf al een bouwvergunning af.

Een groep omwonenden wil de nieuwbouw echter tegenhouden. De vijver heeft volgens hen een grote sociale functie in de wijk. Bovendien vreest men dat er ’s zondags veel verkeersoverlast ontstaat. De ongeruste buurtbewoners dienden inmiddels al een kleine 80 bezwaarschriften bij de gemeente in tegen de nieuwbouw van de kerk.

Reageer op dit artikel