nieuws

Eurpese Unie helpt Magdeburg-Cracau

bouwbreed Premium

De Europese Commissie heeft in het kader van het URBAN-programma een bedrag van 12,880 miljoen Ecu ( f. 27,7 miljoen) toegekend voor de stadsvernieuwing in Magdeburg. Het geld is bestemd voor het stadsgedeelte Magdeburg-Cracau ten oosten van de Elbe. Het gaat vooral om de districten Bruckfeld, Berliner Chaussee, Cracau, Prester, Zipkeleben, Kreuzhorst en Herrenkrug met een totale bevolking van 15.000 mensen op een oppervlakte van 35,5 vierkante kilometer.

De renovatieplannen voor dit stadsgedeelte kosten in totaal 19,942 miljoen Ecu ( f. 42,9 miljoen). Het EU-gedeelte van f. 27,7 miljoen komt voor het overgrote deel uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling (FEDER) en voor de rest uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het restant van f. 15,2 miljoen komt voor rekening van de Duitse overheid.

Reageer op dit artikel