nieuws

EU-steun voor Arnhemse stationsplannen

bouwbreed

Uit de Europese pot van de zogeheten Doelstellingen 2-gelden krijgt Arnhem f. 10,5 miljoen toebedeeld voor de uitvoering van het plan Arnhem Centraal rond het NS station. In totaal krijgt de stad voor de uitvoering ervan f. 73 miljoen aan subsidies. Ze kan er tot het jaar 2004 panden en bedrijven voor aankopen en nieuwe mee bouwen. Na 2004 komt de noordelijke kant van het stationsgebied aan de orde. In totaal zal f. 1,2 miljard in het gebied worden gestoken. Voor de uitvoering ervan hebben gemeente en poontwikkelaar MBO een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De ruim tien miljoen van de EU is overigens verstrekt in het kader van de verruiming van de werkgelegenheid. Hierbij gaat het om vierduizend directe en tweeduizend indirecte arbeidsplaatsen en 315 manjaren werk.

Reageer op dit artikel