nieuws

Eerste Semax heftruck in Nederland

bouwbreed

De afgelopen week vond er een primeur voor Nederland plaats: de aflevering van de eerste Semax heftruck, welke door Van Eijle Mobiel Intern Transport hier op de markt wordt gebracht. De eigenaar van heftruck is Svenska Kugellager Fabrik (S.K.F.) te Veenendaal.

De Semax heftruck is een machine uit de 6 tons klasse welke is voorzien van een forkpositioner en side-shifter. De machine is in dit geval uitgerust met 1.200 mm vorken en een cabine met verwarming en airconditioning. De truck zal worden ingezet voor het laden en lossen van vrachtwagens met staaldraadcoins. Belangrijk en opvallend bij de Semax is de mast die achter de bestuurderscabine is geplaatst. Niet alleen heeft de bestuurder hierdoor een beter zicht op de werkzaamheden, ook is er een betere gewichtsverdeling ontstaan. Ergo, een compacte, wendbare truck met een kleine draaicirkel die geschikt is voor smalle gangpaden en hoogheffen met weinig verlies aan hefcapaciteit.

Standaard is de Semax heftruck uitgerust met een reachfunktie en vindt het tillen plaats aan de voorkant van het vorkenbord. Beide functies zorgen voor een nauwkeurige en snelle manier van werken. Hierbij is tevens van belang dat een vrachtwagen van een zijde kan worden geladen en gelost.

Reageer op dit artikel