nieuws

Draagbaar mini-CCTV inspectie- systeem

bouwbreed

Pearpoint, wereldwijd de marktleider op het gebied van CCTV-pijplijn inspectie-apparatuur, introduceert een nieuw mini-camera systeem om op afstand inspecties uit te voeren.

De ‘kleuren mini flexiprobe’ wordt na een lange periode van onderzoek en ontwikkeling, in Nederland op de markt gebracht door importeur Opticon Benelux uit Huizen.

De camera verschaft de gebruiker hoge resolutie kleurenbeelden van pijplijnsystemen met een diameter vanaf 25 mm. De op afstand bestuurbare iris en focussering zijn hierbij van groot belang als er scherpe, hoge kwaliteitsbeelden moeten worden weergegeven. De flexiprobe-staaf is gepatenteerd en voorzien van de langste ‘duw’-capaciteit die er op dit gebied aangeboden wordt.

CCC

De unit bestaat uit een verwisselbare cassette die 61 meter duw/signaal kabel bevat. In het midden van de cassette bevindt zich een compleet uitneembare en in alle posities uitzwenkbaar Camera Control Centre(CCC).

Dit CCC verzorgt alle functies voor de camera zoals op afstand bestuurbare iris en focussering. De monitor met LCD uitleesscherm zorgt voor scherpe en heldere beelden.

Het ‘qwerty’ keyboard biedt de gebruiker de mogelijkheid om negen pagina’s tekst op te slaan en deze te mixen met de camerabeelden.

Uiteraard bevat de unit een composite video en een SVHS-uitgang om de verkregen beelden te ke vastleggen op een videorecorder. Een RS-232 uitgang maakt het mogelijk de unit te koppelen aan een computersysteem.

Het gehele systeem wordt gevoed door een geintegreerde oplaadbare ‘battery pack’ waarbij er met een enkele batterij vier uur kan worden gewerkt. Flexibiliteit in voedingsbron is een eigenschap van het systeem en daarom kan de unit tevens direct worden aangesloten op een 12 Voltplug die in vrijwel iedere auto aanwezig is. Uiteraard is het daarnaast ook mogelijk het systeem aan te sluiten op het lichtnet.

Gebruik

Dit draagbare systeem is ontwikkeld voor het gebruik in tot voorheen ontoegankelijke ruimten zoals er te vinden zijn in de chemische en petrotechnische industrie, bij waterschappen, rioolinspectiebedrijven en zelfs de douane.

Pijplijnen, vanaf een diameter van 25 mm zijn met de Mini Flexprobe zonder probleem inwendig te inspecteren.

Reageer op dit artikel