nieuws

Delfzijl positief over aanleg recreatiepark

bouwbreed Premium

De gemeente Delfzijl heeft positief gereageerd op het plan van de Friese poontwikkelaar Tadema Po te Leeuwarden om samen met De Rooij Vastgoed uit Miedum een recreatiepark in het Groningse Termunterzijl te realiseren. De circa 50 woningen moeten bij het natuurzwembad verrijzen. De gemeente denkt dat de bouw medio 1996 van start kan gaan; met het po is een bedrag van enkele miljoenen gemoeid.

De plannen voor het park bevinden zich nog in een zeer prematuur stadium, maar de provincie staat niet afwijzend tegenover de plannen, zo bleek uit een eerste gesprek.

De woningen worden gebouwd volgens het zogenaamde Tasta-systeem. De bouwstenen worden zonder lijm via een kliksysteem opgebouwd, de buitenkant wordt vervolgens gewapend en ingebed in een stuclaag.

Tadema Po, De Rooij Vastgoed, de gemeente Delfzijl en het waterschap proberen de plannen voor het recreatiepark te combineren met de plannen van laatstgenoemde instantie die het gemaal bij Termunterzijl wil vernieuwen. Er moet een nieuw toevoerkanaal worden aangelegd en ook het functioneren van het natuurzwembad wordt daarbij onder de loep genomen.

Reageer op dit artikel