nieuws

Bivakkeren op de zandvlakte

bouwbreed

Het lijkt alsof ze vakantie op het werk hebben, maar “zo is het niet” aldus Tom Lanser van het grondverzetbedrijf ToLaBu BV in Badhoevedorp. Samen met zijn zoons kampeert en werkt hij momenteel op een slibdepot van Ballast Nedam Baggeren bij Akkrum. Het mooie weer deed de Lansers besluiten hun kampeerwagen op de kale zandvlakte neer te zetten. Daar bivakkeren ze tijdens de drie maanden durende klus.

Het slibdepot van 22 bunder, dat vanwege de aanleg van rijksweg 32 bij Akkrum nodig was, wordt weer weiland. Tot de oplevering in oktober worden enkele honderdduizenden kuubs zand en grond afgevoerd. De medewerkers van het grondverzetbedrijf profiteren volop van het mooie weer. ToLaBu BV werkt al dertig jaar in opdracht van Ballast Nedam Baggeren en sinds twee jaar aan rijksweg 32 tussen Leeuwarden en Heerenveen.

Reageer op dit artikel