nieuws

A20 beschadigd door olie op ZOAB

bouwbreed

Rijksweg A20 van Hoek van Holland richting Gouda is vandaag van tien tot omstreeks een uur voor verkeer afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Er is dan maar een rijstrook beschikbaar. Het wegdek is ernstig beschadigd doordat, vermoedelijk vorige week al, een onbekende vrachtauto dieselolie heeft gemorst op het Zeer Open Asfalt Beton.

Die olie heeft de rijbaan ernstig aangetast. Olie tast zo’n wegdek altijd aan, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Maar doorgaans heeft een ongeluk waarbij olie op de weg komt weinig gevolgen, omdat het meestal meteen door de plaatselijke politie wordt gemeld en er maatregelen getroffen worden om de schade tegen te gaan. In dit geval is het weglekken van de olie aan de aandacht ontsnapt en was de schade wel groot. Hier en daar heeft het asfalt zelfs losgelaten.

Eerder zijn discussies gevoerd over de wenselijkheid van ZOAB wegen, maar volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat verdienen deze wegen nog altijd de voorkeur, omdat ze meer voordelen dan nadelen opleveren. Zo heeft bij regen de automobilist geen last van waterschermen zoals dat op andere soort wegen wel het geval is.

Reageer op dit artikel