nieuws

Tentoonstelling over vliegveld Hongkong in Baggermuseum

bouwbreed Premium

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht heeft een tentoonstelling ingericht over de bouw van het nieuwe vliegveld Chek Lap Kok in Hongkong. Momenteel zijn Nederlandse baggeraars bezig met de laatste loodjes van het ‘baggerwerk van de eeuw’.

Zoals bekend kampt Hongkong met ruimtegebrek. Door het eiland Chek Lap Kok bijna tot op waterniveau te ontgraven en dit materiaal in zee te storten kwam een platform van ongeveer drie bij vijf kilometer tot stand, met twee landingsbanen van 3800 meter.

De hoeveelheid verwerkte grond bedraagt 360.000.000 kubieke meter, waarvan 250.000.000 kubieke meter bagger. De expositie heet Hong Kong Airport, het baggerwerk van de Eeuw en loopt van 25 juli t/m 14 oktober.

Reageer op dit artikel