nieuws

‘Super Arena’ voor Deense wielersport

bouwbreed Premium

De baanwielersport in Denemarken krijgt een nieuwe accommodatie in het kader van het po Ballerup Super Arena bij Kopenhagen. De eerste spadesteek hiervoor staat gepland in september, waarna eind volgend jaar een 15.000 m2 omvattende indoorvoorziening moet worden opgeleverd.

Behalve een voor internationale kampioenschappen en zesdaagse-evenementen geschikte 250 m wielerbaan omvat de koepelvormige hal met een doorsnee van 140 m en een hoogte van 36 m tevens een voetbalveld. De akoestiek en het interieur bieden verder de gelegenheid voor zaken als concerten met plaats voor zo’n 8000 toeschouwers, beurzen enzovoort. Het ontwerp is van bureau Arne Meldgaard en Co met Torkil Laursen als raadgevende ingenieurs.

Het sportcomplex vergt circa f. 22 miljoen; de financiering komt voor het grootste deel voor rekening van Dansk Bicycle Club, die daarvoor de grond van de honderd jaar oude Ordrupbaan in de verkoop heeft.

Reageer op dit artikel