nieuws

Snel begin met ombouw van A 30

bouwbreed

De gemeente Ede en de provincie Gelderland hebben een raamovereenkomst gesloten betreffende de ombouw van de A30 bij deze Gelderse gemeente. Het wegvak zal, voor zover het aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat ligt zo spoedig mogelijk worden aangelegd.

Dat antwoordt minister Jorritsma op Kamervragen van de heer Reitsma (CDA).

De bestemmingsplanprocedure is bijna afgerond en de grondverwerving is in volle gang. Nog dit jaar wordt volgens de minister begonnen aan de uitvoering van de ongelijkvloerse kruising met de Goorsteeg. In 1996 wordt met een aantal kunstwerken en de voorbereidende grondwerken begonnen.

In 1997 zal met de aanleg van het ontbrekende deel van de A30, het gedeelte A12 – N224 worden begonnen, evenals met de verdubbeling van het enkelbaansgedeelte N 224-Postweg.

Reageer op dit artikel