nieuws

Rijksbijdrage ‘grote vier’ te mager

bouwbreed

Staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken en de vier grote steden in Nederland vinden dat het Rijk te weinig geld beschikbaar stelt voor de economische ontwikkeling van de oude binnensteden. Maar terwijl de wethouders van Economische Zaken van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht daarom in een brandbrief aandrongen op meer financiele middelen, maakte de bewindsman in de Tweede Kamer duidelijk dat hij gewoon niet meer geld beschikbaar heeft.

Kohnstamm maakte begin van de week bekend voor de komende vier jaar f. 200 miljoen beschikbaar te stellen voor de stadseconomie van de grote steden. Volgens de Amsterdamse wethouder E. Peer betekent dat feitelijk dat het Rijk met slechts f. 100 miljoen over de brug komt, omdat de andere helft al vaststond. “Een sigaar uit eigen doos dus eigenlijk. Wij hadden gerekend, gehoopt op f. 175 a f. 200 miljoen echt ‘nieuw’ geld”, aldus Peer. “En niet op dit.”

Reageer op dit artikel