nieuws

R’dam vraagt subsidie voor tramlijn

bouwbreed

De gemeente Rotterdam wil dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat een subsidie verstrekt voor de aanleg van de TramPlusLijn 5 van de Beijerlandselaan naar het station Lombardijen. Met dat po is een investering gemoeid van f. 49,22 miljoen.

De betrokken tramlijn vormt straks de verbinding tussen Centraal Station en station Rotterdam Lombardijen, via Erasmusbrug en Kop van Zuid. Het totale tramtraject moet medio 1996 gereed zijn, gelijktijdig met de openstelling van de Erasmusbrug.

In het kader van de aanleg van de trambaan in de Beijerlandselaan worden de luifels van de bestaande winkelpanden aldaar en de woonomgeving worden aangepast. Dat kost de gemeente f. 2 miljoen. Daar komt nog eens f. 3,6 miljoen bij voor het compenseren van negentig parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels