nieuws

Premiedifferentiatie wao moet jaar wachten

bouwbreed

De afstemming van wao-premies op het arbeidsongeschiktheidsrisico per bedrijf of cluster van bedrijven moet een jaar worden uitgesteld tot 1 januari 1997. Dat adviseren ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken in een notitie.

Bovendien moet de ‘marktwerking’ en meer specifiek de mogelijkheid voor bedrijven om zich bij een particuliere verzekeraar tegen het wao-risico te verzekeren, een jaar worden opgeschoven.

De Raad van State moet nog advies uitbrengen over het wetsvoorstel dat deze prikkels tot beheersing van de wao regelt. Een woordvoerder van het ministerie benadrukt dat de politieke inzet van de bewindslieden op Sociale Zaken blijft de marktwerking vanaf 1 januari 1996 te laten ingaan.

De woordvoerder wil bevestigen noch ontkennen dat de bewindslieden binnenkort over de nota overleg zullen plegen. Het wetsvoorstel dat de ‘privatisering’ van de wao regelt moet, nadat het terug is van de Raad van State, nog het gehele parlementaire traject via Tweede en Eerste Kamer doorlopen.

Reageer op dit artikel