nieuws

Overzicht van actuele glasprodukten

bouwbreed Premium

Geveltechnisch Bureau Kohler BV uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft het ‘Glasproduktenoverzicht 1995’ uitgegeven. Hierin wordt de stand van zaken ten aanzien van speciale zonwerende en warmte-reflecterende glassoorten gegeven. Er zijn 650 gecoate glassoorten opgenomen, gesorteerd op kleur, zon- en lichttoetredingsfactor.

Daarnaast wordt van iedere glassoort de U-waarde, de buiten- en binnenlichtreflectiefactor, de verkleuringsindex en spouwgasvulling aangegeven. Met name door de binnenkort in werking tredende Energieprestatie-eis kan de kennis van de eigenschappen van de verschillende glassoorten van groot belang zijn voor ontwerpers, omdat zij meer vrijheid krijgen glas in hun gevel toe te passen.

Het overzicht van de glassoorten kan ook met behulp van een computerselectieprogramma worden geraadpleegd.

Reageer op dit artikel