nieuws

Oprichter Poot weg bij Chipshol

bouwbreed

Op eigen verzoek is de zeventigjarige J. Poot opgestapt als president-directeur van de ontwikkelingsmaatschappij Chipshol Forward. Poot zal voorlopig wel als adviseur aan de onderneming verbonden blijven, evenals P. Poot, die opstapt als financieel directeur. De dagelijkse leiding is voorlopig in handen van mededirecteur A. de Winter.

De aandeelhouders hebben ingestemd met de onverwachte wijziging. Poot maakte enkele weken geleden nog een strijdvaardige indruk, bij de toelichting op de schadeclaim van f. 2 miljard die hij heeft ingediend bij de luchthaven Schiphol. Volgens Poot zijn de uitbreidingsplannen van Schiphol de nekslag voor Chipshol, dat ruime en dure bedrijfsterreinen wil ontwikkelen. Poot vergeleek het beleid van Schiphol daarbij met dat van nazi-Duitsland.

Reageer op dit artikel