nieuws

Nieuwbouw niet te betalen door minder-

bouwbreed Premium

.TE:draagkrachtigen “Nieuwbouwwoningen zijn niet meer te betalen voor de minder draagkrachtigen. De 1000.000 goedkope woningen, die de woningcorporaties gaan bouwen moeten nog altijd een huur opbrengen van f. 700. Voor een modaal inkomen betekent dat een huurquote van 29 procent. En iemand met een minimum inkomen komt niet eens voor zo’n woning in aanmerking omdat hij dan meer huursubsidie zou moeten hebben dan volgens de fiatteringsgrens mogelijk is.”

Aldus directeur Chiel Rottier van de Nederlandse Woonbond. Hij deed deze uitspraken naar aanleiding van een onderzoek, waaruit blijkt dat per jaar meer dan 7000 huurders uit hun huizen worden gezet omdat ze de huur niet langer ke opbrengen.

“Het is een grote zorg dat het aantal goedkope woningen steeds kleiner wordt, met name door de forse huurstijgingen”, aldus Rottier. Hij doet een dringend beroep op gemeenten en verhuurders om de plaatselijke situatie te bespreken met huurdersorganisaties.

Reageer op dit artikel