nieuws

Nederlandse huizen in Duitsland gewild

bouwbreed

Eurode Bouwmanagement in Kerkrade is succesvol met de bouw van Nederlandse huizen in het Duitse grensgebied. Momenteel verrijst een complex van 86 Nederlandse woningen, dat in samenwerking met de Duitse gemeente Herzogenrath en de gemeente Kerkrade in Merkstein wordt gerealiseerd.

Voor de bouw van het po, een ontwerp van architect Ger Widdershoven uit Kerkrade, is ontheffing verleend van de Duitse bouwregels. Hierdoor is de woningbouw stukken goedkoper. Door de grote belangstelling, die het po in Duitsland kreeg, raken steeds meer Duitse gemeenten geinteresseerd in Nederlandse woningbouw.

Directeur Frans Diels is in onderhandeling met gemeentebesturen van Julich en Wurselen; Gemeenten tot Bonn tonen belangstelling in het project. Diels denkt dat het mogelijk is nog 500 woningen in Duitsland te bouwen die gelijk zijn aan de Nederlandse kwalificatie premie A- en premie B.

Reageer op dit artikel