nieuws

Mobiele sleuvengraver voor het leggen van kabels en leidingen

bouwbreed

Vermeer Holland BV te Hoofddorp brengt de Vermeer V-8550 mobiele sleuvengraver op de Nederlandse markt.

Deze nieuwe sleuvengraver op banden is, in eerste instantie, speciaal ontwikkeld voor het leggen van telefoon- en elektriciteitskabels terwijl met deze machine ook gasleidingen bij huisaansluitingen geplaatst ke worden. Het maximale graafbereik van de machine bedraagt 152 cm terwijl de sleufbreedte kan varieren van 15 tot 46 cm.

Schakelknop

Speciaal voor deze machine heeft Vermeer een nieuw twee-snelheden hydrostatisch aandrijfsysteem geintroduceerd, te weten een kruipsnelheid voor het sleuvengraven en het werken met een kabelploeg en een variabele snelheid voor het terugvullen en het transport van de machine. Een simpele schakelknop stelt de machinist in staat naar automatisch te schakelen. De traploos instelbare rijsnelheid zorgt tevens voor een optimale verhouding tussen snelheid en aandrijfkoppel in relatie tot de werkomstandigheden.

De V-8550 is uitgerust met een sper-differentieel zodat op elk wiel hetzelfde koppel wordt afgegeven. Dit reduceert beschadigingen aan het terrein en vermindert de asbelasting en de bandenslijtage.

Kwetsbare delen zoals het natte platen remsysteem zijn in een gesloten behuizing ondergebracht, waardoor het onderhoud wordt gereduceerd. Voor de machinist staat een hydraulisch geveerde en draaibare stoel ter beschikking waarbij de bedieningshendels 90 gr. mee ke draaien. Dit vergroot het bedieningsgemak en het zicht op het werk.

Het geheel wordt aangedreven door een Cummins vier cilinder dieselmotor met een vermogen van 85 pk.

Naast de standaarduitvoering is een groot aantal andere uitvoeringen mogelijk.

De nieuwe Vermeer V-8550 is speciaal ontwikkeld voor leggen van telefoon- en elektriciteitskabels terwijl daarnaast ook huisaansluitingen ten behoeve van het gasnet ke worden aangelegd.

Reageer op dit artikel