nieuws

Milieudefensie daagt Schiphol voor rechter

bouwbreed Premium

De vereniging Milieudefensie wil na de zomer Schiphol voor de rechter dagen wegens aantasting van de gezondheid en het woongenot van omwonenden. Dat meldt het blad van de milieu-organisatie. Volgens advocaat Phon van den Biezen kan een dergelijke procedure de luchthaven veel geld gaan kosten aan schadevergoedingen. “Als er honderdduizend mensen zijn die last hebben van Schiphol en die zouden allemaal f. 10.000 ontvangen, dan wordt de investering voor een groter Schiphol f. 1 miljard duurder”, aldus de huisadvocaat van Milieudefensie.

De juridische actie maakt deel uit van een grote campagne van Milieudefensie tegen de uitbreiding van Schiphol en de toename van het luchtverkeer. Milieudefensie overlegt nog met andere milieu-organisaties over een gezamenlijke strategie.

Vrijdagochtend vroeg ging de Tweede Kamer overigens formeel akkoord met de kabinetsplannen Schiphol fors te laten groeien. Mede door een akkoord tussen de coalitiepartners PvdA, VVD en D66 zijn aan de groei van de luchthaven wel harde milieugrenzen gesteld.

Reageer op dit artikel