nieuws

Maassluis krijgt f. 43 mln voor sanering Steendijkpolder

bouwbreed

De gemeente Maassluis kan gaan beginnen met de sanering van Steendijkpolder-Zuid, de grootste bewoonde gifwijk van Nederland. Minister De Boer van VROM heeft hiervoor een bedrag van f. 43,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de schoonmaak van de woonwijk. Die is destijds opgespoten met zwaar giftig havenslib. Dat milieu-schandaal kwam in 1983 aan het licht.

De minister deed haar financiele toezegging in een gesprek met wethouder J. Storm van Maassluis. Die had het gesprek gevraagd om aan te dringen op een spoedige besluitvorming over de sanering. “Het bedrag is minder dan wij hadden gehoopt, maar meer dan wij hadden verwacht”, omschreef Storm het resultaat. In de Steendijkpolder-Zuid staan 750 huizen met zo’n 2000 bewoners.

Reageer op dit artikel