nieuws

Loopbrug NAi deze week gerepareerd

bouwbreed

Naar verwachting zal de loopbrug van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam aanstaande vrijdag weer zijn hersteld. Vandaag zal een grote kraan de 6,5 ton zware brug optillen en in het Museumpark neerleggen. De herstelwerkzaamheden zullen ter plaatse door hoofdaannemer Strukton Staalbouw worden verricht.

De loopbrug boog 1 juli jl. door onder het gewicht van circa honderd bezoekers. De brug, evenals het gebouw ontworpen door Jo Coenen, had sinds zijn anderhalfjarig bestaan nog niet eerder zoveel gewicht te verduren.

In tegenstelling tot eerdere berichten is het onderzoek naar de oorzaak nog gaande. Het NAi heeft opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek. Over de schade is nog niets bekend. Als geste aan het publiek en als tegemoetkoming aan het geleden ongemak – bezoekers konden gebruik maken van de achteringang – heeft het NAi de toegangsprijzen tijdelijk verlaagd.

Reageer op dit artikel