nieuws

Helmond mag verbindingsweg aanleggen

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Helmond kan opdracht geven voor de aanleg van de verbindingsweg tussen de Hortsedijk en de Gasthuisstraat. Dat is bekend geworden bij de Raad van State in De Haag. De gemeente kan nu een subsidietoezegging van het Rijk veiligstellen.

Het Rijk heeft f. 8 miljoen toegezegd voor de aanleg van de Schootensedreef. De toezegging zou vervallen als niet op 1 juli met de aanleg van de weg begonnen zou zijn. Het stuk verbindingsweg tussen de Hortensedijk en de Gasthuisstraat is een onderdeel van de Schootensedreef.

De aanleg van de Schootensedreef is in planologische zin geregeld in het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark-Schooten’. Tegen dat plan zijn bij de Raad van State een aantal kroonberoepen ingesteld. Daarom is het geschorst en ke er op basis van het plan geen aanlegvergunningen worden verleend.

Rechter J. de Vries heeft nu op verzoek van de gemeente voor het verbindingsweggetje de schorsende werking opgeheven. Daar kan dus nu mee begonnen worden. De Vries laat uitdrukkelijk aantekenen dat dit besluit geen gevolgen heeft voor de tegen het bestemmingsplan ingestelde kroonberoepen. Het bestemmingsplan regelt naast de aanleg van de weg ook een uitbreiding van het bedrijventerrein dat ten noorden ligt van de snelweg tussen Helmond en Eindhoven.

Reageer op dit artikel