nieuws

Heijmans komt met claimemissie

bouwbreed

Bouwbedrijf Heijmans NV in Rosmalen gaat de overname van het Nederlandse bouwbedrijf Noorlander en het Belgische V.A.G. voor een deel financieren via een claimemissie.

Aan elk certificaat van een aandeel is een claim verbonden. Vier van deze claims geven het recht voor f. 73 een nieuw aandeel van nominaal f. 0,25 te kopen. Heijmans hoopt met de uitgifte van 949.586 nieuwe aandelen f. 47,42 miljoen binnen te halen.

De begin juni begonnen besprekingen met V.A.G. in het Belgische Genk en Noorlander Beheer in Leiderdorp hebben inmiddels geleid tot overeenstemming met alle betrokken partijen.

De nu aangekondigde claimemissie is bedoeld om na deze overnames en de daaruit voortvloeiende consolidatie te voorkomen dat de solvabiliteit van Heijmans onder druk zou komen te staan. De overnames zullen voor een deel worden gefinancierd uit de emissie-opbrengst en voor een deel uit eigen middelen.

De inschrijving op de nieuwe certificaten van aandelen staat open tot 19 juli a.s. V.A.G. en Noorlander zullen als zelfstandige ondernemingen binnen Heijmans blijven opereren.

V.A.G. als wegen-, utiliteits- en leidingbouwer, dat met 320 medewerkers een omzet realiseert van circa f. 90 miljoen, Noorlander als woningbouwer, waar ongeveer 140 medewerkers een jaaromzet van zo’n f. 110 miljoen realiseren.

Vooruitzichten

Heijmans noemt de vooruitzichten voor dit jaar gunstig. De orderportefeuilles van de verschillende divisies zijn goed gevuld. Verwacht wordt dat zowel de omzet als het resultaat een autonome groei zullen vertonen. Ook de winst per aandeel zal belangrijk hoger ke uitkomen, aldus Heijmans.

Reageer op dit artikel