nieuws

Handzame Lignomat houtvochtmeters

bouwbreed

De “Mini Ligno X” en “Pocket” zijn twee nieuwe houtvochtmeters in het leveringsprogramma van de Duitse fabrikant Lignomat. De apparatuur is geschikt voor het meten van een breed scala aan houtsoorten. In beide vochtmeters zijn de TNO-lijnen van niet minder dan zestien houtsoorten ingeprogrammeerd. Dankzij een uitgebreide houtsoorten-correctie die is opgebouwd uit vier houtgroepen, waarin tientallen houtsoorten zijn opgenomen, onderscheiden beide vochtmeters zich door een grote meetnauwkeurigheid. De Pocket is tevens uitgerust met een instelbare temperatuur correctie.

Bij de Mini Ligno X zijn de elektroden in het apparaat geintegreerd. De Pocket wordt geleverd met drie verschillende elektroden. Een ramelektrode voor metingen in de kern van het hout, tot maximaal 50 mm diep. Een hamerelektrode voor snelle metingen in ruw hout en een inslagelektrode voor nauwkeurige metingen in bijv. kozijnhout. De Linomat houtvochtmeters worden op de markt gebracht door Thermimport BV, Zevenhuizen.

De Pocket elektronische houtvochtmeter is bedoeld voor timmerfabrikanten en aannemersbedrijven.

Reageer op dit artikel