nieuws

Gelderland zeven ton armer door foutje

bouwbreed Premium

Een foutje van de gemeente Zelhem kost de provincie Gelderland f. 700.000. De gemeente legde de plannen voor de aanleg van een provinciale rondweg bij het plaatsje een halve dag te kort ter inzage. De hele procedure moet nu over.

De gemeente publiceerde de ter inzage legging in een huis-aan-huisblad. Zij telde de middag waarop het krantje verscheen echter mee bij de vier weken dat het plan formeel ter inzage moest liggen.

Tegen de aanleg van de rondweg zijn destijds vier bezwaarschriften ingediend. Een van de indieners ontdekte het foutje en tekende beroep aan bij de Raad van State. Die stelde de provincie in het ongelijk. “Heel vervelend, maar formeel staat de bezwaarmaker in z’n recht. Een verzoek om herziening van de uitspraak is kansloos”, aldus een woordvoerder van de provincie.

De provincie moet de wijzigingen in het bestemmingsplan nu opnieuw vaststellen. In september volgt de ‘eerste’ inspraakronde. De aanleg van de rondweg is met minimaal twee jaar vertraagd. Kostenstijgingen en extra procedurekosten maken de aanleg van de rondweg f. 700.000 duurder, aldus de provincie. De totale kosten van de rondweg bedragen zo’n f. 14 miljoen.

Reageer op dit artikel