nieuws

Eerste Vinex- woningen in KAN-gebied

bouwbreed

Vrijdag 14 juli wordt een begin gemaakt met de bouw van de eerste Vinex-woningen in het KAN-gebied. KAN-voorzitter mr. G.J. Jansen verricht daarvoor om 2 uur de officiele handeling. In het KAN-gebied (Knooppunt Arnhem-Nijmegen) worden tot 2005 24.120 woningen gebouwd in het kader van het Vinex-uitvoeringscontract dat begin van dit jaar is ondertekend. Op basis daarvan ontvangt het KAN van het rijk ruim f. 103 miljoen als bijdrage in de grondkosten en een eventuele bodemsanering.

De woningen waarmee nu wordt begonnen komen in het bestemmingsplan Hoogenhof in de gemeente Heumen. In totaal worden in deze gemeente 1150 woningen gebouwd. Hoogenhof omvat 1000 woningen, waarvan er 750 in het kader van het Vinex-contract worden gebouwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels