nieuws

Capelle moet nog op zijn ijsbaan wachten

bouwbreed Premium

Capelle aan den IJssel zal nog even moeten wachten op zijn kunstijsbaan. Rechter J. de Vries van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd de schorsende werking af te halen van het bestemmingsplan ‘Stadsdeelpark Herziening II’, waarin de ijsbaan is voorzien.

Dat plan is geschorst omdat omwonenden en milieu-lievende Capellenaren er bij de Raad van State kroonberoep tegen hebben ingesteld. Een dergelijk kroonberoep veroorzaakt schorsende werking, zodat er op basis van dit plan geen bouwvergunningen ke worden verleend.

Reeds bijna dertig jaar wordt er in Capelle gesproken over een kunstijsbaan. Verschillende voorstanders hebben zich verenigd in de Stichting 400 meter Kunstijsbaan. Deze Stichting vroeg rechter De Vries de schorsende werking van het bestemmingsplan af te halen. Dat zou hij zonder meer ke doen omdat alle tegen de ijsbaan aangevoerde bezwaren inmiddels uit de weg zouden zijn geruimd. Er is vrees uitgesproken voor verlies aan natuurwaarden, geluids- en parkeeroverlast visuele hinder.

Niet bekend

Reageer op dit artikel