nieuws

Betonbreker Krupp geschikt voor zwaarste sloopwerk

bouwbreed

Krupps’ zwaarste hydraulische betonbreker is de CC 4000. Deze voor het meest zware sloopwerk onwikkelde tang heeft een eigen gewicht van vier ton. De CC 4000 is het nieuwste model in de nieuwe Combi lijn, die thans bestaat uit vier verschillende slooptangen voor dragermachines in de klasse vijftien tot vijftig ton.

De enorme bijtkracht van dit sloopwerktuig wordt geleverd door twee hydraulische snelslagcilinders die zorg dragen voor een cilinderkracht van 1760 kN. De kaken van de breker zijn voorzien van verwisselbare messen en breektanden, waardoor de combi-tang zowel geschikt is voor het vergruizen van beton als voor het afkorten van wapeningsstaal.

Voor andere werkzaamheden zoals het knippen van schrot, recyclingwerk of breken van beton zijn evenzovele typen tanden en messen te monteren. De tang is hydraulisch 360 gr. roteerbaar en wordt door middel van een automatisch ‘Conti Lube-systeem’ op alle bewegende en draaiende punten gesmeerd.

Reageer op dit artikel