nieuws

Betere verbinding tussen A7 en Service Center

bouwbreed

Wellicht in de tweede helft van volgend jaar wordt de wegverbinding tussen het Rail Service Center Groningen (RSCG) te Veendam en rijksweg A7 verbeterd. Op termijn wordt ook het A.G. Wildervankkanaal, dat langs de railterminal loopt en op het Winschoterdiep uitkomt, verbreed en uitgediept. Met deze infrastructurele maatregelen moet de bereikbaarheid van het RSCG worden verbeterd.

Op de terminal in Veendam worden jaarlijks 50.000 containers overgeslagen. Nu nog vindt het transport voornamelijk over de weg en het spoor plaats, maar op termijn moeten ook binnenschepen Veendam aan ke doen. De aanleg van een los- en laadkade maakt onderdeel van de plannen uit.

De noordelijke ontsluitingsweg, die zal worden aangelegd, wordt gekoppeld aan de verbetering van het kruispunt van de N33 en Duurkenakker, een smalle gemeentelijke weg die naar het terminalcentrum loopt.

De gemeente Veendam heeft een oproep aan andere overheden en het bedrijfsleven gedaan om de ombouw van de N33 tot rijksweg in het nieuwe Structuurschema Verkeer en Vervoer op te laten nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels