nieuws

‘Bauhaushotels’ in Tel-Aviv

bouwbreed Premium

Men krijgt niet genoeg van alles wat met Bauhaus te maken heeft in Israel, na de twee succesvolle congressen inzake de ‘Internationale Stijl’, nu precies een jaar geleden.

Het gemeenteraadslid, belast met toerisme, van Tel-Aviv, Sarit Greenburg, is dit moment met een nieuw po bezig: het restaureren en ombouwen van oude Bauhaus-gebouwen in de stad tot kleine familiehotels. Een Bauhaus-gebouw met een kleine dertig kamers brengt, inclusief restauratie, een $3 miljoen op. Het ministerie van toerisme zal 40% van de kosten op zich nemen, de rest moet komen van de (nieuwe) eigenaars. De Bauhaus-woningen, die geschikt zijn om gebouwd te worden, zijn vnl. te vinden in, en in de omgeving van, de statige Rotschild-boulevard, vlak bij het culturele uitgaansleven van Tel-Aviv. En dit zijn juist de plaatsen voor de toeristen-doelgroep waar wij op mikken, aldus Sarit Greenburg. “We slaan twee vliegen in een klap”, aldus het gemeenteraadslid. “We restaureren deze prachtige woningen; en aan de andere kant ‘promoten’ we het toerisme in Tel-Aviv”….

Maar ook de Bauhaus-woningen in Jeruzalem (ofschoon in aantal een stuk minder, dan de 14.000 in ‘Internationale Stijl’ woningen in Tel -Aviv), liggen op dit moment zeer goed in de markt. Een gerestaureerde vijf-kamer woning, ontworpen in 1930 door de architect Richard Kaufmann, gelegen in de wijk ‘Rehavia’, bracht deze week liefst $850.000 op.

Reageer op dit artikel