nieuws

Anti-brandmanchet met expanderend rubber

bouwbreed Premium

CSD International BV uit Opmeer brengt een anti-brandmanchet op de markt waarin een expanderend rubbertype is toegepast. De manchet van het type FS/EHF is ontwikkeld voor het brandvast en rookdicht afdichten van kunststof buizen.

De manchet is vervaardigd van plaatstaal en bestaat uit twee delen, die worden aangebracht om een kunststof buis die door een wand wordt gevoerd. De ruimte in de manchet rondom de buis is opgevuld met het rubber FRR/EHF, dat tot tien maal het oorspronkelijke volume expandeert als het wordt blootgesteld aan vuur. Dat levert een zo hoge druk op dat de bij brand verweekte kunststof buis wordt samengedrukt en de buisopening wordt afgesloten.

Doordat het rubber thermisch isoleert, wordt de buis daarna weer hard en wordt verspreiding van rook en vlammen lange tijd vermeden.

Het manchet type FS/EHF.

Reageer op dit artikel