nieuws

Akzo Nobel verkoopt harder-activiteiten

bouwbreed

Het chemieconcern Akzo Nobel verkoopt zijn harderproduktie voor beton- en staalcoatings aan Air Products and Chemicals in de Verenigde Staten. Het gaat om bedrijven in Duitsland, Italie en Brazilie. Samen tellen die ondernemingen enkele tientallen werknemers en leveren ze enkele tientallen miljoenen aan omzet.

De verkoop past in de strategie om activiteiten af te stoten waarin het concern geen leidende positie kan veroveren. In de harders in epoxyharsen, gebruikt als coating voor beton en staal, en in hechtingsversterkende chemicalien (toegepast voor grondcoatings in de automobielindustrie) heeft het concern “maar een kleine positie”. Air Products and Chemicals is op dit terrein marktleider en produceert jaarlijks voor ruim f. 6 miljard.

Reageer op dit artikel