nieuws

50.000ste bedrijfswagen van Mitsubishi in gebruik genomen

bouwbreed

Na zeven jaar op de Nederlandse markt te zijn behaalde Mitsubishi vorige week een mijlpaal met de verkoop van de 50.000ste bedrijfswagen.

In Japan treedt de naam Mitsubishi ‘Drie Diamanten’, voor het eerst in 1875 naar voren. Beginnend als scheepswerf en later de zware industrie ontwikkelt het merk al snel auto’s voor de thuismarkt. Het A-model van Mitsubishi maakte zijn entree in 1917. Zoals dat in die tijd gebruikelijk was ging het hier over een in oorsprong pure utiliteits-auto waarvan naderhand ook personenuitvoeringen werden gebouwd. Andere opmerkelijke stappen zijn de introductie van de eerste personenbus in 1932 en nog later de oprichting van Mitsubishi Motors.

In meer dan een eeuw zijn de Drie Diamanten het handelsmerk geworden van een van de grootste industriele complexen ter wereld. Het bedrijf beweegt zich hedentendage op het gebied van de elektronica, schepen, vliegtuigen, camera’s, maar ook auto’s. Dat zijn zowel personenauto’s als bedrijfswagens waarmee Nederland vanaf 1975, toen de export naar Europa op gang kwam, kennismaakt.

Gewichtsklassen

De eerste Mitsubishi bedrijfswagen, een Canter FE, werd in 1978 op de Nederlandse markt afgezet. Nog geen twintig jaar later zit men op de mijlpaal 50.000.

In Nederland heeft Mitsubishi Motors er voor gekozen bedrijfswagens te leveren tot een GVW van 7500 kg. Hoewel in Japan, ook onder de naam Fuso, modellen in alle gewichtsklassen geleverd worden, kwam die keuze voor de specifieke Nederlandse markt destijds gauw tot stand.

Met de pick-up serie L200, de bestelwagenlijn L300 en de lichte trucklijn Canter wordt een gevarieerd aanbod geboden.

Op 11 juli 1995 werd de 50.000 ste Mitsubishi bedrijfswagen afgeleverd. Het betrof hier een L300 met lange wielbasis welke door dealerbedrijf Nebim in Rotterdam. De wagen werd geleverd aan het nationaal en internationaal opererende logistiek dienstverlenend bedrijf Vitesse te Rotterdam.

Reageer op dit artikel