nieuws

Zutphen krijgt jeugdgevangenis

bouwbreed

Justitie mag beginnen met de bouw van de nieuwe jeugdgevangenis in Zutphen. De nieuwbouw met 192 cellen en werkplaatsen op het bedrijfsterrein de Revelhorst kan beginnen.

Met deze uitspraak heeft de Raad van State woensdag bezwaren van omwonenden terzijde geschoven. De huidige jeugdgevangenis is nu nog gevestigd in het centrum van Zutphen. De nieuwbouw aan de rand van de gemeente betekent tevens een ruime verdubbeling van het aantal cellen. Een groep buurtbewoners, verenigd in de actiegroep Vierakker, heeft stelselmatig bezwaren ingediend tegen de nieuwbouw. Hoewel de woningen op ruime afstand van de nieuwe gevangenis liggen, vrezen zij voor grote invloed op de omgeving van “een altijd verlicht en dominant gebouw”. Hun bezwaren zijn niet ernstig genoeg om de nieuwbouw tegen te houden, aldus de Raad van State.

Reageer op dit artikel