nieuws

Zuid-Oost Brabant kreeg subsidie voor CE-markering

bouwbreed

In Z-O Brabant gaat binnenkort een clusterpo CE-markering voor machines van start. Met dit initiatief gaat een tiental kleine en middelgrote metaalbewerkingsbedrijven gezamenlijk de CE-markering invoeren, door produkten volgens de nieuwe Europese veiligheidseisen te ontwikkelen en vervaardigen. Getracht wordt dit door middel van een duidelijk omschreven programma van zestien weken te realiseren.

Het programma bestaat uit zes workshops en vijf individuele begeleidingsdagen. Doel is de deelnemende bedrijven het po te laten afsluiten met het aanbrengen van een CE markering op hun machines.

Door de brede gezamenlijke opzet kon door het Europese Sociale Fonds (ESF) en de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf (OOM) voor een belangrijk deel van de kosten subsidie worden toegezegd.

De organisatie is in handen van Andriessen en Partners BV De uitvoering gebeurt in samenwerking met Avier Ingenieurs in Leende, gespecialiseerd adviesbureau in CE-markering voor machines.

Reageer op dit artikel