nieuws

Wooncomplex Harlingen vertoont reeks van gebreken

bouwbreed

Bewoners van het vorig jaar november opgeleverde appartementencomplex op het Zuiderbolwerk te Harlingen klagen over scheurvorming en andere gebreken in hun woningen. Verder heeft een bewoner de Vereniging Eigen Huis ingeschakeld omdat aannemer Jorritsma Bouw uit Bolsward zich niet aan de koop- en aannemingsovereenkomst zou hebben gehouden die met een aantal bewoners was gesloten.

Het appartementencomplex in Harlingen bestaat uit zestien luxe appartementen. Volgens Jorritsma-woordvoerder E. Klomp zijn er inderdaad opleveringspunten waaraan nog niet is voldaan.

“Het gaat dan om een aantal kleine zaken zoals slecht sluitende deuren of niet functionerende elektrische garagedeuren. We maken dat zo snel mogelijk in orde.”

De woordvoerder zegt niets te weten van scheurvorming. “Dat is nieuw voor ons. Het kan zijn dat het om krimpscheuren gaat. Dat komt wel meer bij nieuwe panden voor. We zullen dat moeten bekijken.”

Jorritsma ontving in totaal veertien klachten. Dertien daarvan zijn inmiddels naar tevredenheid opgelost, aldus Klomp. “We hebben geen enkele behoefte aan negatieve reclame omdat nog niet alle appartementen zijn verkocht. We behandelen de klachten dan ook serieus.”

Klomp vindt het dan ook vreemd dat de overgebleven bewoner meteen de Vereniging Eigen Huis heeft ingeschakeld. “De appartementen bevinden zich nog in de onderhoudsfase. Dan vind ik het logisch dat je je als bewoner met klachten eerst tot de aannemer richt.” Volgens Klomp is dat niet gebeurd.

VEH-woordvoerder E. Boeschoten zegt de zaak niet via de krant te willen uitvechten. “We hebben Jorritsma Bouw BV op zijn tekortkomingen gewezen. Nu wachten we een reactie af. We hopen op een positieve afloop.”

Reageer op dit artikel