nieuws

Werkgevers willen bouw verder flexibiliseren

bouwbreed

De bouwbond FNV classificeert de vooruitblik van VNO/NCW als ‘de bekende toeter van werkgevers’. Het relateren van loonsverhogingen aan het individuele bedrijfsresultaat acht deze bond echter uit den boze. “Wanneer een bedrijf slecht wordt geleid, terwijl het in de sector waarin dit bedrijf opereert goed gaat, worden de werknemers hierdoor onnodig gedupeerd.”

Het AVBB (bouwwerkgevers) zegt de voorstellen van VNO/ NCW op diverse manieren in de bouw te willen inbrengen. “We hebben bij de te onderhandelingen met de bonden afgesproken de bouw-cao tegen het licht te zullen houden op het punt van flexibilisering. Daarnaast is er nu het jaarmodel in de gww. Wij zullen proberen dit ook in de b en u in te voeren.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels