nieuws

Wegennet Roermond is bar slecht

bouwbreed

Het wegennet in de gemeente Roermond is bar slecht. De achterstand in het onderhoud en reconstructie beloopt f. 45 miljoen. Dat concluderen Adviesbureau Grontmij en de gemeente Roermond in een rapport ‘Onderhoud op Niveau’. Met name de toestand van de hoofdwegen en de fietspaden is slecht. Voor de reconstructie van een aantal wegen moet f. 27 miljoen uitgetrokken worden. Voor onderhoud van fiets- en voetpaden en landbouwwegen en woonstraten is f. 18 miljoen nodig.

Roermond wil het eerst de doorgaande wegen aanpakken. Getracht wordt het wegennet binnen zes jaar op orde brengen. Volgend jaar staan de Geuljanslaan en het Wilhelminaplein op het programma. Hierna volgen onder meer de Kapellerlaan, Bredeweg, Willem II- singel en Keulsebaan.

Reageer op dit artikel