nieuws

Watertoren in Zandvoort op monumentenlijst

bouwbreed

In de watertoren van Zandvoort worden geen woningen gebouwd. Dit heeft de gemeenteraad onlangs besloten. De watertoren wordt op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Wanneer er woningen in het pand zouden worden gebouwd, wordt de monumentale waarde van de toren aangetast.

Accountantskantoor De Graaf, dat een deel van de toren huurt, wilde het pand kopen en ombouwen tot appartementengebouw. De plannen van architect E. Wassenberg uit Bennebroek, waren al klaar. Buurtbewoners protesteerden tegen de bouwplannen omdat ze vreesden dat door de verbouwing van de watertoren hun uitzicht verloren zou gaan.

Doordat water voor de gemeente Zandvoort binnenkort wordt aangevoerd vanuit Bloemendaal, verliest de toren zijn oorspronkelijke functie. Het is nog niet duidelijk waarvoor de toren wordt gebruikt nadat hij op de monumentenlijst is geplaatst.

Reageer op dit artikel