nieuws

Vliegveld Zestienhoven groeit tegen de verdrukking in

bouwbreed Premium

Ondanks de onzekerheid over de toekomst maakt de luchthaven Rotterdam Airport (Zestienhoven) een forse groei door. In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal passagiers met een kwart toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De hoeveelheid vracht is in dezelfde periode verdubbeld. De toename van de activiteiten heeft een positieve invloed op het bedrijfsresultaat van de regionale luchthaven. De directie van Rotterdam Airport, een dochteronderneming van Schiphol, verwacht een winst van f. 600.000 over het eerste halfjaar.

Het vliegveld groeit tegen de verdrukking in. De toekomst ervan is uiterst onzeker. De gemeente wil de luchthaven op de huidige locatie sluiten om ruimte te maken voor duizenden woningen en een bedrijfsterrein. Het kabinet weigert vooralsnog echter mee te betalen aan verplaatsing omdat het vliegveld niet van nationaal belang zou zijn. Volgens wethouder H. Kombrink zal pas als het definitieve trace van de hoge-snelheidslijn vaststaat een definitief besluit vallen over het sluiten of verplaatsen van het vliegveld.

Reageer op dit artikel