nieuws

Verkoop gevelbouwer steunt resultaat van de Schelde Groep

bouwbreed Premium

De Koninklijke Schelde Groep heeft vorig jaar een nettowinst van f. 19 miljoen geboekt tegenover een verlies van f. 57,4 miljoen in 1993. De omzet steeg met f 5 miljoen tot f. 763 miljoen, zo blijkt uit het dinsdag gepresenteerde jaarverslag.

Het bedrijfsresultaat van de in Vlissingen gevestigde onderneming kwam in 1994 uit op een winst van f. 7,2 miljoen tegen f 5,6 miljoen in 1993. Deze positieve ontwikkeling komt door de verkoop van de slecht draaiende dochteronderneming Scheldebouw aan Permasteelia, een internationaal gevelbouwconcern van Italiaanse origine.

Als Scheldebouw (omzet f. 25 miljoen) was meegeconsolideerd, dan zou het bedrijfsresultaat over 1994 op f. 5,7 miljoen zijn uitgekomen.

De Schelde is positief gestemd over 1995. Op grond van de in gang gezette herstructurering, waardoor het aantal werknemers met 295 is gedaald tot 3214, verwacht het concern een verdere groei van het bedrijfsresultaat.

Aan de andere kant staan de rentebaten (vorig jaar nog f. 11,3 miljoen) onder druk als gevolg van de zwakkere liquiditeit. Desalniettemin verwacht De Schelde dat het saldo van het bedrijfsresultaat en de rentebaten zich dit jaar positief ontwikkelt.

Reageer op dit artikel