nieuws

Rampenverzekering wordt veel te duur

bouwbreed

De voorgenomen rampenverzekering is grotendeels overbodig en veel te duur. Dat vindt de vereniging Eigen Huis, die een beroep doet op de Tweede Kamer “het onzalige plan” naar de prullenbak te verwijzen.

Het kabinet heeft met de verzekeraars een overeenkomst gesloten om alle huurders en eigen-woningbezitters jaarlijks f. 30 tot f. 60 te laten betalen voor een rampenverzekering. Schade bij zoetwateroverstromingen en aardbevingen zijn dan gedekt. Volgens de vereniging is zo’n verzekering niet nodig; Er is al besloten de dijken te verhogen. De vereniging is verder gebelgd over de te verwachten verdiensten voor de verzekeraars. Zij keren maximaal f. 100 miljoen en ontvangen daarvoor f. 35 miljoen premie per jaar. Als zich eens in de drie jaar een forse ramp voordoet dan verdienen de verzekeraars daar nog fors aan.

Reageer op dit artikel