nieuws

Plan voor nieuwe oeververbinding over IJssel

bouwbreed

De gemeente Kampen heeft plannen gepresenteerd voor een nieuwe oeververbinding over de IJssel die de oude brug moet vervangen. Het gemeentebestuur heeft besloten om de burgers mee te laten praten over de nieuwe brug. Er zijn twee varianten: een zogenoemde tafelbrug of een hefbrug.

Het college heeft voorkeur voor een hefbrug met een doorvaarthoogte van elf meter. De hefbrug heeft veel weg van de oude bestaande brug, maar zal breder worden met twee overdekte wandelpaden, gescheiden fietspaden en stroken voor het gemotoriseerde verkeer.

De kosten van de brug inclusief aanpassingen van de oevers worden geraamd op zeker f. 41 miljoen. Wethouder H. Breman verwacht dat de oeververbinding er eind 1998 kan zijn. De provincie, de regiogemeenten, Rijkswaterstaat en het rijk moeten bijdragen aan de bouwkosten voor de nieuwe brug. De gemeenteraad neemt begin september een besluit.

Reageer op dit artikel