nieuws

Ooststellingwerf wil 1250 woningen bouwen tot 2010

bouwbreed

De gemeente Ooststellingwerf wil tot het jaar 2010 in totaal 1250 woningen bouwen. De hoofdplaats Oosterwolde en de dorpen Appelscha en Haulerwijk ke rekenen op respectievelijk 393, 187 en 120 woningen. De kleine dorpen krijgen 200 woningen toebedeeld. De laatste keus houdt in dat Oosterwolde en Appelscha minder woningen krijgen toebedeeld.

De belangstelling voor wonen in de buitendorpen van de Friese gemeente is momenteel groot. Het bouwtempo is zelfs zo hoog dat het quotum voor deze dorpen binnen een paar jaar op is. Vandaar dat het gemeentebestuur pleit voor het bouwen naar behoefte. “Bij de uitgifte van bouwterreinen moet er geen terughoudend beleid worden gevoerd”, aldus burgemeester en wethouders.

Reageer op dit artikel