nieuws

Ongeluk Callandbrug is fikse schadepost

bouwbreed

De aanvaring van de Callandbrug zaterdagnacht in het Rotterdamse Europoortgebied betekent een flinke schadepost voor NS Cargo. Het dubbelspoor over de brug is zwaar beschadigd. Treinverkeer kan de komende maanden over slechts een spoor rijden. Dat heeft NS Cargo gisteren bekendgemaakt.

Volgens Rijkswaterstaat zal de reparatie van de brug over het Calandkanaal nog zeker enkele maanden duren. Het vaste deel van de brug werd zaterdagnacht geramd door het autoschip Hual Trident. NS Cargo wil de schade op de rederij verhalen. Het railbedrijf moet extra mensen en materieel inzetten om het normale goederenvervoer mogelijk te houden. Jaarlijks rijden 9 miljoen ton goederen via het spoor door de Europoort. NS Cargo wil treinen verlengen en vaker laten rijden.

Reageer op dit artikel