nieuws

Onderzoek visuele effect hoogbouw Den Bosch

bouwbreed Premium

Rechter J. de Vries van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gaat een onafhankelijke adviseur vragen om een onderzoek te doen naar de milieu-effecten van hoogbouw op de Maasoever in Den Bosch.

De rechter voegde aan zijn mondelinge beslissing toe dat hij erop vertrouwt dat Den Bosch nog niet met de bouwwerkzaamheden begint.

Afgelopen vrijdag procedeerden de Vereniging Natuurmonumenten en De Groene Ring bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan Maaspoort 5e fase, deelgebieden V en Z. De twee groeperingen verzetten zich tegen de hoogbouw van acht en tien verdiepingen die aan de Maas is gepland. Met de laagbouw hebben de twee bezwaarmakende groeperingen minder problemen. In het aangevochten bestemmingsplan worden in totaal 777 woningen geregeld. De omstreden hoogbouw levert hierin een aandeel van 382 woningen.

De Groene Ring en Natuurmonumenten voerden op de rechtszitting aan dat de gemeente Den Bosch op geen enkele manier heeft gekeken naar het landschap. Gemeentewoordvoerder P. Hendriks bestreed dit fel.

Het gemeentebestuur heeft haast en drong er bij rechter De Vries op aan om het bestemmingsplan snel van kracht te verklaren. De rechter doet naar verwachting over enige weken schriftelijk uitspraak.

Reageer op dit artikel