nieuws

Noord-Holland stelt behandeling van streekplan uit

bouwbreed Premium

De behandeling en vaststelling door provinciale staten van Noord-Holland van de partiele herziening van het streekplan voor het Amsterdam-Noordzeekanaalgebied voor het onderdeel Haarlemmermeer/Schiphol is met twee maanden vertraagd.

Aanvankelijk zouden de staten zich in oktober dit jaar buigen over het onderwerp, maar de besluitvorming is opgeschoven naar 11 december.

Die verschuiving werd noodzakelijk nadat bleek dat de gemeenteraad van Haarlemmermeer het structuurplan en het daaraan gekoppelde milieu effect rapport (mer) voor de woningbouwlocatie Haarlemmermeer-West pas eind oktober zal vaststellen.

De provincie is er altijd van uitgegaan dat behandeling van de streekplanaanpassing eerst zou plaatsvinden, na vaststelling van het gemeentelijk structuurplan door de gemeenteraad van Haarlemmermeer.

Reageer op dit artikel