nieuws

Nieuw stadion FC Twente met bedrijvencentrum

bouwbreed Premium

FC Twente krijgt in Enschede een nieuw stadion op het Business en Science Park tegenover de Universiteit Twente. Het wordt gecombineerd met een bedrijvencentrum. Vlakbij komt ook een station van de NS. De gemeente Enschede, de Stadion BV en FC Twente zijn het na langdurige onderhandelingen eens geworden over de bouw van het voetbal- en bedrijvencomplex.

Over de kosten van het po willen de betrokken partijen nog niets loslaten. Ze werken eerst hun plan uit. Dat gebeurt binnen een constructie waarover nu overeenstemming is bereikt. “Het is daarom uitgesloten dat het alsnog afketst”, zo laten de drie partijen weten. Op 11 september besluit de gemeenteraad van Enschede over het financiele aandeel van de gemeente.

De gemeente verwacht dat de planologische voorbereiding volgend voorjaar zover is gevorderd, dat de bouw kan beginnen. In de zomer van 1997 is het werk voltoooid. In eerste instantie krijgt het stadion 13.500 zitplaatsen, die alle overdekt zijn. Dat aantal is uit te breiden tot 23.000.

FC Twente is zeer verheugd over het besluit tot nieuwbouw, omdat het Diekmanstadion niet meer aan de huidige eisen voldoet.

Reageer op dit artikel