nieuws

Nieuw programma brandwerende ramen

bouwbreed Premium

Zonder afbreuk te doen aan de lichtinval kan voortaan elke bestaande muuropening volledig brandwerend worden uitgevoerd. Dat claimt Applicom Brandpreventie Systemen BV uit Den Haag na de introductie van zijn programma brandwerende beglaasde ramen. Ook aan de hoogte en breedte worden geen beperkingen gesteld, omdat de maximaal geteste afmetingen 2200 mm x 1200 mm bedragen.

Het programma van Applicom bestaat uit diverse vaste en beweegbare elementen, die alle zijn voorzien van een metalen omlijsting die is gevormd uit een enkele elektrolytisch verzinkte stalen plaat. Rond het brandwerende glas is een speciale afdichtingsstrip aangebracht waardoor afwerking met kit niet nodig is. De beglazing wordt gezet met stalen glaslatten. De brandwerendheid bedraagt naar keuze 30 of 60 minuten.

De glasdikte bedraagt dan respectievelijk 13 en 20 mm. Elke geplaatste module wordt gefixeerd met gietbeton, terwijl ook de ruimten tussen de verschillende ramen onderling en tussen de ramen en het metselwerk met beton worden opgevuld.

De ramen zijn ook leverbaar in uitvoeringen die aan andere veiligheidseisen voldoen, zoals kogel- en inbraakwerendheid.

Reageer op dit artikel